les voorwaarden

Speciale projecten

Les Aanbod

Projectlessen

Tijdens het schooljaar organiseert de muziekschool bij voldoende belangstelling losse projecten. Zoals een theatraal samenspeelproject rond een sprookje, een korte ensemblecursus voor senioren, of een lezing over een muzikaal onderwerp. Zie de startpagina van de site voor actuele informatie!

Music Production

Music Production: muziek maken op de computer. Maak zelf dance muziek, hiphop, dubstep en meer. Je leert: drumbeats maken, akkoorden, baslijnen, melodie, sound effects, structuur/vormen, (re)mixen, masteren en synthesizers programmeren. Er wordt voornamelijk met het programma Ableton Live gewerkt.

Ensembles

Voor mensen met enige ervaring in musiceren, is het mogelijk ensembleles te krijgen. De cursus bestaat uit 10 of 16 lessen van 60 minuten. Ensembles zijn vooral geschikt voor blaas- en snaarinstrumenten. Muziekschoolleerlingen krijgen 5% korting op het lestarief voor ensembleles.

AMV

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is de ideale manier om kinderen uit groep 3, 4 en 5 kennis te laten maken met muziek. Tijdens deze cursus van 25 lessen maken de kinderen zelf veel muziek: liedjes zingen, op ritme-instrumenten en blokfluit spelen. Maar ook luisteren ze naar muziek en maken ze kennis met een aantal instrumenten. Spelenderwijs beginnen ze het notenschrift te lezen en bouwen gevoel voor ritme en maat op. Bij elke les staat een thema centraal, zoals het weer, dieren of verre landen. De cursus gaat door bij minimaal 4 leerlingen.  De muziekschool verzorgt onderwijs in de volgende vakken.


"Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek. ..."

H.Chr. Andersen