Docent

Susanne Wendler


Ik ben Susanne Wendler. Ik ben in Duitsland ( in Kiel) geboren en heb in München en Freiburg dwarsfluit gestudeerd. In Freiburg begon ik ook traverso, de oude houten dwarsfluit te spelen. Na mijn diploma's als docente en uitvoerend musicus was ik solofluitiste in de Chursachsische Philharmonie, een klein orkest, waar we zowel op oude als moderne instrumenten gespeeld hebben.

Uiteindelijk heb ik dan ervoor gekozen me nog verder in oude muziek en traverso te gaan specialiseren en dat heb ik in Utrecht bij Wilbert Hazelzet gedaan. Zo ben ik naar Nederland gekomen, heb mijn man leren kennen en ben hier gebleven.

Sinds 2002 geef ik dwarsfluitlessen aan de muziekschool in Woudenberg . In de lessen probeer ik de leerlingen vooral kennis en speelvaardigheid, vreugde aan de muziek en speelplezier te laten beleven. Naast de lespraktijk geef ik concerten met mijn ensemble Pramea en speel freelance in verschillende barokorkesten waaronder het Amsterdam Barokorkest, Florilegium en Il concerto barocco.Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en wijsbegeerte

Ludwig van Beethoven