Bert van der Meulen

Bert van der Meulen

Ik ben Bert van der Meulen en geef sinds 2018 akoestische en elektrische gitaarles aan de Muziekschool Woudenberg.

Beginnende leerlingen maken kennis met onder andere de speelhouding, aanslagtechnieken en desgewenst muzieknotatie. Op deze wijze leg ik een basis die in meerdere muziekstijlen kan worden toegepast. Gevorderde leerlingen werken bij mij aan het uitbreiden van hun repertoire. Onderwijl wordt aandacht besteed aan kennis van akkoorden, improvisatie, toonvorming en expressie.

1× in de week een half uur les is een goed begin, maar niet genoeg om je ambities te kunnen waarmaken. Daarom is het belangrijk om elke dag je gitaar op te pakken en te spelen. Het gaat er om dat je gitaar een vast onderdeel van je dagelijkse rituelen wordt. Speel de oefenstof maar speel ook gewoon wat je leuk vindt. Je zult zien hoe snel je dan vooruit gaat. Dat is stimulerend en nodigt uit om weer verder te gaan met oefenen.

In 2005 studeerde ik af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik had onder meer les van Martijn van Iterson, Eef Albers en Wim Bronnenberg. Naast mijn werk als gitaardocent ben ik ook actief als uitvoerend gitarist.