Gonnie van Heugten

Gonnie van Heugten

Gonnie van Heugten studeerde aan De Nieuwe Opera Academie/Koninklijk Conservatorium Den Haag waar zij in 2002 haar diploma Master of Music behaalde. Daarnaast studeerde zij Musicologie aan de Universiteit Utrecht. Zij bereikte de halve finale van het Concorso Internazionale Di Canto in Verona. Ook won zij de Publieksprijs van De Nederlandse Vocalistenpresentatie. Zij heeft een uitgebreide oratorium- en concertpraktijk en voerde onder andere de Matthäus Passion van Bach uit, The Messiah van Händel en het Gloria van Vivaldi.  Tevens vertolkte zij operarollen, o.a. de rol van Zerlina in Mozarts Don Giovanni in een tournee met Internationale Opera Producties.  In de serie Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw zong zij de rol van Barbarina in Le Nozze di Figaro met Het Gelders Orkest en de rol van Papagena in Die Zauberflöte met Combattimento Consort Amsterdam. Tevens is zij als zangeres werkzaam bij verschillende kamerkoren en zij zingt als freelance sopraan bij het Koor van de Nationale Opera. 

Naast haar uitvoeringspraktijk is Gonnie van Heugten als zangdocente verbonden aan Parnassos Cultuurcentrum Utrecht en geeft zij Klassiek Zang in haar privé zanglespraktijk in de Tuindorpkerk te Utrecht.  Over het lesgeven zegt Gonnie:

“Of je nu een beginnend zanger bent of al jaren zingt, zingen is altijd een ontdekkingstocht. Vaak ontdekken leerlingen niet alleen hun zangstem maar gaat er ook een wondere wereld voor hen open waarin zoveel prachtige muziek geschreven is. Dat is een onuitputtelijke bron.”

Kijk voor meer informatie op www.gonnievanheugten.com