AMV

AMV

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is de ideale manier om kinderen uit groep 3, 4 en 5 kennis te laten maken met muziek.

Tijdens deze cursus van 25 lessen wordt veel muziek gemaakt. De kinderen leren een aantal instrumenten kennen en ze luisteren naar muziek. Spelenderwijs beginnen ze het notenschrift te lezen en bouwen gevoel voor ritme en maat op. Op een leuke manier leren de kinderen veel over muziek en weten ze na afloop welk instrument zij het leukst vinden.

Wij kijken er naar uit om uw kind te ontvangen en te helpen de eerste stappen te zetten in zijn of haar muzikale ontwikkeling.

Wat kun je van AMV lessen verwachten?

Tijdens de AMV cursus staat bij iedere les een thema uit de belevingswereld van de kinderen centraal, bv het weer, dieren of verre landen.  We gebruiken dit thema voor het musiceren als we liedjes zingen, op ritme-instrumenten en blokfluit spelen, maar ook als we naar muziek luisteren en verschillende instrumenten leren kennen.

Voorop staat natuurlijk het plezier van het zelf muziek maken en het nieuwsgierig ontdekken van muziek, dat het kind misschien nog niet kent!

De kinderen krijgen een blokfluit mee en werkbladen in een map. Op de werkbladen staan vooral liedjes, oefeningen voor het notenlezen en ritmeklappen, maar we zullen ook zelf noten en ritmes schrijven, zo gaan we stap voor stap op weg in de grote wereld van de muziek.

Als je nieuwsgierig bent geworden, dan kun je altijd een afspraak maken om eens te komen kijken.