Elektrische Gitaar

Elektrische Gitaar

Op een elektrische gitaar kun je alle populaire muziek spelen van pop, rock tot jazz. De elektrische gitaar is een heel jong instrument. De eerste is gebouwd in 1930 en dat is dus nog geen 100 jaar geleden!!

Geluidseffecten

Wat het spelen van de elektrische gitaar vooral heel erg leuk maakt, zijn de geluidseffecten. Die zitten vaak op je versterker maar je kan ze ook los kopen, bijvoorbeeld effectpedalen. Die zorgen ervoor dat je heel veel verschillende geluiden uit je gitaar kunt halen. Elke muziekstijl heeft zijn eigen effecten. Uiteraard beginnen we eerst zonder effecten om de gitaar goed te leren kennen zonder vervorming maar de verleiding is heel groot om al snel de eerste effecten uit te proberen….

Tijdens de gitaarlessen werken we eerst aan de basis. Je leert dan linkerhandtechniek, plectrumtechniek en akkoorden en als dat een beetje lukt mag je helemaal zelf aangeven wat jij graag wilt spelen. We kiezen dan samen muziek waar jij het liefste de hele dag naar luistert en waarvan je droomt om zelf te spelen.

Plectrum

Op een elektrische gitaar speel je niet alleen met je vingers maar gebruik je ook vaak een plectrum. Dat is een driehoek-vormig stukje plastic waarmee je de snaren aanslaat. Zo krijg je een feller geluid.

Vet geluid!

Bij het spelen heb je behalve een gitaar ook een versterker nodig. Die zorgt ervoor dat er een vet geluid uit je gitaar komt. Zonder versterker komt er trouwens helemaal geen geluid uit je gitaar want de elektrische gitaar zelf heeft namelijk geen klankkast.

Wil je weten wat je nodig hebt? Of wil je een keer een elektrische gitaar vasthouden? Kom langs voor een proefles!