Zangles

Zangles

Zangles klassiek en licht klassiek  – Stemvorming voor Beginners en Gevorderden 

Houd je van muziek van Bach en Mozart? Wil je weleens een Italiaanse aria of een lied van Schubert zingen?  Heb je zin om te zingen en wil je je stem vormen en gezond gaan gebruiken om zo beter in balans te komen? In de zangles werk je aan zangtechniek zoals houding, adem, resonans, klinkervorming en egalisatie van de stem. Door middel van de klassieke zangtechniek leer je vrij en ontspannen klank te maken. Daarnaast wordt aan de interpretatie van zangrepertoire in verschillende talen gewerkt met begeleiding op de piano. 


Aspecten die bij de interpretatie aan de orde komen zijn opbouw, melodie, harmonie, stijl en tekst expressie. Je zingt muziek die bij jouw stemtype past en die je thuis kunt instuderen. Je kunt kiezen uit genres als Lied, Opera, Oratorium, Kerkmuziek, Filmmuziek en Musical. De leerling wordt tevens uitgenodigd om repertoire naar eigen keuze in de zangles uit te voeren. De zanglessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde zangers. Zing je bij een koor of wil je een auditie doen dan kunnen deze lessen ook ter ondersteuning zijn. Ook is het mogelijk om duolessen te volgen. Hieronder vind je hierover meer informatie.

Duoles Zang: 

Heb je zin om duetten te zingen? In de duoles kun je zangles ook met z’n tweeën volgen. Hiermee krijg je de kans om van elkaar te leren en je kennis van de zangtechniek door middel van samenzang te vergroten. 

Zang voor koorzangers privé: 

Zit  je op een koor of wil je graag auditie gaan doen bij een koor? Deze privélessen helpen je om de vereiste zangtechnische basis te leren. De lessen bieden een goede voorbereiding op het auditeren, het van blad zingen en het zelfstandig instuderen van koorpartijen. 

Je kunt altijd op les komen, je hoeft nog geen voorkennis te hebben.