Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief april 2021

Beste leerlingen en ouders/ verzorgers,

Dinsdag werd bekend gemaakt, dat de lockdown voor de muziekscholen zeker nog tot 11 mei zal gaan duren. Dat is voor jullie en voor ons natuurlijk een tegenvaller en we hopen dan ook dat we daarna weer fysieke lessen mogen geven.

We hebben bij de gemeente Woudenberg al om een versoepeling van de lockdown voor de muziekschool gevraagd, maar jammer genoeg wordt die niet toegestaan.

Hier de reactie van de verantwoordelijke bij de gemeente:

“Helaas zijn voor publiek openstaande gebouwen (en ook specifiek muziekscholen) momenteel… gesloten. Kerken zijn weliswaar uitgezonderd maar alleen voor het belijden van een geloof of levensovertuiging. Dat betekent dat muzieklessen in de Catharinakerk niet zijn toegestaan. Dit zelfde geldt voor bijvoorbeeld muzieklessen bij Fidelio.

Ik begrijp dat dit geen bevredigend antwoord is in een tijd waarin iedereen snakt naar meer ruimte. Echter, hoe beter we ons nu aan de maatregelen houden hoe sneller die ruimte er komt.”

We werken vanuit huis om de muzieklessen online door te laten gaan. Gelukkig zijn er veel positieve reacties, ook al kunnen online lessen de fysieke lessen natuurlijk niet helemaal vervangen. Vooral het samenspel wordt gemist, maar er ontstaan ook nieuwe leuke ideeën, zoals creatieve spelletjes, eigen composities en nieuwe methoden voor het “samen”spel.

We hopen, dat iedereen het nog volhoudt en dat het met alle cijfers snel de goede kant opgaat zodat we weer live lessen kunnen gaan geven.

Met muzikale groeten,

Arthur Rombouts, Bert van der Meulen, Carla van der Heijden, Gerard Rijken van Olst,

Marit Berends, Tiny van Eeuwijk en Susanne Wendler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *