Even voorstellen

Even voorstellen

Hierbij stel ik me voor: Gerard Rijken van Olst en ik geef de lessen panfluit. Ik vind de klank van de panfluit mooi en ik help anderen graag om het mooiste uit hun instrument te halen. Op andere dagen geef ik les o.a. in Apeldoorn en de Veluwe, Kampen, Staphorst. Tot oktober was Gert Mannee hier in Woudenberg, we zijn lange tijd vakgenoten geweest. We kenden elkaar via de Panfluitvereniging, die bestaat dit jaar 40 jaar en het is een plek waar liefhebbers van de panfluit elkaar ontmoeten jong en oud, speler en leraar, bouwer en uitgever, uit het hele land.

Het panfluitonderwijs door afgestudeerde, bevoegde docenten voor het vak panfluit bestaat al iets langer. Het spelen van muziek is een hobby, maar het geven van muziekles is geen hobby. Het vraagt de nodige kennis en ervaring om kinderen en volwassenen te begeleiden naar een duurzame muzikale ontwikkeling. Informatie o.a. op http://www.muziekmaaktslim.nl/ Ook houding en ademhaling is een belangrijk onderdeel. In Nederland zijn niet veel plaatsen waar panfluitles gegeven wordt, daarom is het mooi dat dat in Woudenberg wel mogelijk is.

Op panfluit kan je heel veel verschillende stijlen muziek spelen. Je kan alleen spelen of met meer en de panfluit is ook goed te combineren met andere blaasinstrumenten, of met snaarinstrumenten, slagwerk en natuurlijk met begeleidingsinstrumenten als gitaar, piano, orgel, keyboard, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *