Jong en zin in muziek?

Jong en zin in muziek?

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is de ideale manier om kinderen uit groep 3, 4 en 5 kennis te laten maken met muziek. Er start in oktober een nieuwe cursus bij de Muziekschool Woudenberg.  De lessen vinden op donderdagmiddag plaats onder leiding van Susanne Wendler.

Tijdens deze cursus van 25 lessen wordt veel muziek gemaakt: de kinderen leren een aantal instrumenten kennen, zingen en luisteren naar muziek. Spelenderwijs beginnen we met het notenschrift, bouwen gevoel voor ritme en maat op en leren de eerste tonen op de blokfluit. Aan het eind staat dan een uitvoering van een verhaal, waarbij de kinderen zelf de muziek bedenken en spelen.

Wat kun je van AMV lessen verwachten?

Tijdens de AMV cursus staat bij iedere les een thema uit de belevingswereld van de kinderen centraal zoals het weer, dieren of verre landen.  We gebruiken dit thema voor het musiceren als we liedjes zingen, op ritme-instrumenten en blokfluit spelen, maar ook als we naar muziek luisteren en verschillende instrumenten leren kennen.

Voorop staat het plezier van het zelf muziek maken en het nieuwsgierig ontdekken van muziek, dat het kind misschien nog niet kent!

De kinderen krijgen een blokfluit en werkbladen met liedjes om te zingen en spelen, oefeningen voor het notenlezen en ritmeklappen, maar we zullen ook zelf noten en ritmes schrijven. Zo gaan we stap voor stap op weg in de grote wereld van de muziek. Als je nieuwsgierig bent geworden, dan kun je je opgeven met het contactformulier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *