Arthur Rombouts

Arthur Rombouts

Ik ben Arthur Rombouts en geef keyboardles, piano ‘lichte muziek’ en music production. Op het conservatorium in Hilversum haalde ik mijn diploma voor piano (jazz/pop) en in Alkmaar voor keyboards. Ik ben actief als freelancemusicus en producer en speel in de soulband ‘The Soultriggers’ en in de electro-jazz band ‘The Newts’. Verder doe ik aan sport (crossfit) en ben ik geïnteresseerd in (sport)voeding.

Keyboardles
Voor wat betreft de lessen vind ik het belangrijk dat je eerst een goede basis hebt. Vanuit die basis kunnen we daarna gaan kijken wat goed bij jou past wat betreft manier van spelen en ook wat betreft muziekstijlen (top 40, pop, rock, jazz ).

In het begin werk je vanuit boekjes. Je leert dan onder andere : van blad spelen (noten lezen) , liedjes met akkoorden spelen, improviseren, muziek op gehoor naspelen en via spelletjes en puzzels leer je van alles over muziektheorie.

Ook op je keyboard moet je regelmatig oefenen. Vooral bij jonge kinderen is er thuis altijd steun nodig van de ouders. Jonge kinderen gaan eigenlijk (bijna) nooit vanuit zichzelf oefenen. Ze elke dag even stimuleren om te gaan oefenen is vaak meer dan genoeg.

Music Production
Bij Music-Production ga je muziek maken op de laptop. De nadruk ligt hierbij op het zelf maken van dancemuziek, stijlen als Hiphop e.a. zijn ook mogelijk.

Aan de orde komen o.a. : 
drumbeats maken, baslijnen, akkoorden, melodieën, sound effects, structuur/vorm, mixen, masteren, remixen en synthesizers programmeren. Er wordt ook wat praktisch toepasbare muziektheorie behandeld : akkoorden, toonladders, ritme.

Tijdens de lessen zal voornamelijk met het programma Ableton Live! Worden gewerkt.
Geschikt vanaf ongeveer 13 jaar.

Pianoles ‘lichte muziek’
De pianolessen zijn vooral geschikt als je willen leren improviseren (blues, jazz), als je in een band speelt of als je een zangeres wil leren begeleiden. Voor (licht)klassieke muziek kun je terecht bij mijn collega’s Nicole Merz en Fatou Sourang.