Susanne Wendler

Susanne Wendler

Susanne vindt de klankkleuren van de fluit en in het bijzondere van de traverso fascinerend: door tonen als het ware te kleuren kun je een muziekstuk tot leven brengen.

Susanne studeerde dwarsfluit in Hamburg, München en Freiburg. In Freiburg begon ze traverso te spelen en had lessen van Karl Kaiser. Al gauw vond Susanne de klank van de houten fluit met al zijn schakeringen zo mooi, dat ze zich – na haar excellente docenten- en solistendiploma op de moderne dwarsfluit – in traverso specialiseerde. Ze studeerde Historische Aufführungspraxis in Frankfurt en sloot haar Masterstudie met cum laude af.

1997 begon Susanne bij de Chursächsische Philharmonie als eerste Solofluitiste. Het orkest had het doel, de muziek op periodieke instrumenten te spelen en zo nauwkeurig mogelijk de uitvoeringspraktijk na te leven.

 Ze speelde met de barokke en klassieke  traverso soloconcerten, kamermuziek en de grote klassieke orkestliteratuur van Mozart, Haydn en Beethoven. Ze volgde masterclasses van onder andere Konrad Hünteler, Barthold Kuijken, Eric Hoeprich en Michael Schneider.

Om nog meer over Oude Muziek en de traverso te leren, vervolgde Susanne haar studie in Nederland, met Wilbert Hazelzet. Tegelijkertijd speelde ze ook in verschillende barokensembles en orkesten zoals Akademie für Alte Musik Berlin, Carl Phillip Emanuel Bach kamerorkest, Concerto Royal Köln, La Stagione Frankfurt, The Amsterdam Baroque Orchestra en Concerto Barocco.

Daarnaast bouwde ze haar lespraktijk op, bij Muziekschool Woudenberg geeft ze nu al sinds 2001 met veel plezier lessen. Ze wil de leerlingen vooral het plezier aan het fluitspelen laten beleven en ze stimuleren om zo mooi mogelijk de muziek van hun keuze te spelen.