Dwarsfluit-, blokfluit- en AMV lessen online

Dwarsfluit-, blokfluit- en AMV lessen online

De meeste lessen kunnen gelukkig online doorgaan, ondertussen zijn we eraan gewend geraakt en omzeilen zelfs technische problemen zoals geen beeld of geen geluid, deze zijn dan vaak met behulp van de “gewone” telefoon op te lossen waarna we weer verder kunnen met de computer , zoomen of skypen.

Moeilijker is het met Algemene Muzikale Vorming, hier probeer ik met filmpjes de lessen zo leuk mogelijk te maken. Helaas is de communicatie dan heel moeilijk, zo weet ik soms niet of de kinderen de lessen nog bekijken of niet. Maar na een oproep om een keer een eigen filmpje te sturen krijg ik toch heel leuke reacties binnen en dat maakt me dan echt blij.

Mijn kinderen helpen soms mee om de filmpjes te maken: Tobias heeft zijn viool voorgesteld en Michael bedenkt ademspelletjes met mij, maar laat ze dan toch maar liever door Tobias uitvoeren… zelfs mijn man heeft een keertje gitaar gespeeld om een liedje te begeleiden, de kat loopt af en toe door het beeld of krabt aan de krabpaal en dan moet de opname nog een keer, want dat klinkt dan alsof er heuse bouwwerkzaamheden in huis plaatsvinden- dus intussen doet de hele familie mee! Dat is natuurlijk heel gezellig, maar toch hoop ik, dat we gauw weer in de kerk aan de slag kunnen en mooi samen kunnen spelen!

met hartelijke groeten

Susanne Wendler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *