Cello lessen online

Cello lessen online

Het online lesgeven duurt nu al een paar maanden. Ik merk aan alles dat het hoog tijd wordt dat we weer live lessen kunnen houden in de kerk.

Mijn leerlingen zijn elke week weer trouw aanwezig voor de online. Daar ben ik erg blij mee en ook trots op!

Natuurlijk vind je creatieve oplossingen in je lessen. Bijvoorbeeld om toch nog een beetje te kunnen samenspelen: samen een liedje na elkaar spelen kan ook als de leerling 2 maten speelt, ik daarna 2 maten en zo spelen we het liedje uit. Of…we weten van elkaar niet wanneer we gaan stoppen, dat is wel goed opletten! Het notennamenspel doet het ook goed, zo hebben mijn leerlingen in deze tijd heel goed notennamen geleerd en kunnen ze de noten goed op hun cello vinden!

Nog een favoriet is het maken van een verhaaltje of mopje en daar zelf muziek of geluiden bij maken. Zo word ik elke week weer verrast door de creativiteit van mijn leerlingen.

Daar gaan we gewoon mee door als de lessen weer live in de kerk zijn.

Muzikale groeten,

Marit Berends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *