Keyboardles

Keyboardles

Bij de keyboardlessen is iedereen intussen gewend aan de online lessen.
Het instrument is misschien ook best wel geschikt hiervoor, omdat ik (net zoals bij een piano) heel makkelijk kan laten zien hoe je iets moet spelen en bijvoorbeeld de vingerzetting kan voordoen. De apps (Skype, WhatsApp, FaceTime) die we gebruiken werken eigenlijk allemaal goed. Het hangt vooral allemaal af van hoe goed de wifi is. Aan het begin van de Lock down had ik nog superlangzaam internet via de telefoonlijn (‘koperdraad’). Inmiddels is dat opgeschaald naar 200 down- en upload, dus dat scheelt echt een hele hoop bij de lessen. Van WhatsApp is nu ook een desktopversie, wat prettiger werkt omdat je dan een groter scherm hebt. Verder gebruik ik regelmatig een combinatie van het programma OBS en een aantal keyboard apps. Op die manier kan ik laten zien hoe je iets speelt in een mix van een computer-toetsen en het keyboard waarop ik speel. Ik stuur de leerlingen ook regelmatig Synthesia filmpjes van liedjes die we in de les doen en van bekende top40 liedjes. Maar ondanks alle leuke computer snufjes hoop ik dat we op een gegeven moment toch weer normaal kunnen keyboarden. Het blijft allemaal letterlijk ‘op afstand’. En behalve dat ik niet heel direct aanwijzingen kan geven is het ook minder gezellig.

Arthur Rombouts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *