Even voorstellen!

Even voorstellen!

We zijn heel blij met onze nieuwe collega Gert de Vries. Hij zal vanaf het komende cursusjaar de gitaarlessen voor zijn rekening gaan nemen.

Voor Gert speelt muziek al sinds zijn 10e een hoofdrol in zijn leven. Hij leerde zich in eerste instantie zelf het gitaarspel aan en hij speelde in allerlei bandjes. Later begon hij een studie jazzgitaar aan de hogeschool. Op het conservatorium leerde hij ook klassieke muziek waarderen en hij nam klassiek gitaarles. Al na een half jaar was hij zo ver dat hij in Utrecht klassiek gitaar kon gaan studeren. Later ging hij zich in historische tokkelinstrumenten specialiseren zoals de luit, de barokgitaar en de theorbe.

Over zijn gitaarlessen zegt Gert: “ In mijn lessen ga ik zoveel mogelijk uit van de wensen van de leerling, maar bij kinderen vind ik het belangrijk om te beginnen met een klassieke methode waarbij je noten leert lezen. In de boekjes van tegenwoordig gaat dit gelukkig spelenderwijs en stap voor stap. Je ontwikkelt hiermee een goede basistechniek waarmee je later alle kanten op kunt met de gitaar. Het plezier in muziek maken staat voor mij voorop. Daarom vind ik het belangrijk dat de lessen plaats vinden in een ontspannen sfeer. Geduld hebben is voor mij één van de belangrijkste dingen. Of je nu langzaam gaat of snel dat maak niet uit, als er maar sprake is van vooruitgang en plezier. En dat plezier dat wil ik graag overbrengen, dan komt de rest vanzelf !”

Gert gaat op de vrijdagmiddag gitaarles geven. Als je kennis met hem wil maken kom dan langs op de open dag van de muziekschool : zaterdag 17 juni van 11.00 tot 12.30 uur in de Catharinakerk. Of meld je hier op de website aan voor een proefles gitaar.

proefles: https://muziekschoolwoudenberg.nl/proefles/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *